注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

超级锋

因为你我靠近海 因为你我懂得爱

 
 
 

日志

 
 
关于我

喜欢大海,喜欢下雨,喜欢蓝色

文章分类
网易考拉推荐

亲爱的,那不是爱  

2008-02-03 16:48:04|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

  至到目前为止,我惟一可以确定我爱概人就系我妈妈.

  但系,对住你,我真系讲唔出爱.对唔住,请你原谅我概无能,请你原谅一个你爱但唔爱你概人.

  因为我觉得,爱唔系甘容易就讲得出口概;爱,唔系话有就有概;爱,唔系你想得到就一定可以得到概.对你,我可以讲得出仲意,我可以对住全世界大声话我好仲意你,但系我真系无办法去同你讲话我爱你,我唔想对唔住你,对唔住自己!

  仲意唔等于爱

  但系我想你知,其实系你身边有好多好多爱你同你爱概人,你无发现唔代表无,有时候,一个细微概举动都可能会改变你概睇法,所以,唔好忽视周遭概人,唔好成日抱怨自己,因为你唔可以令你爱同爱你概人伤心.

  我相信我概选择,对于爱情,我会勇敢面对,你话你对我概感觉绝对唔止好朋友概多,你话想要一个结果,但系当我问你想点同你真正概感觉个阵,你就么都唔讲,你话唔知.但系你甘做只系逃避紧,你唔去面对你自己,唔去面对我,所以我要去面对,我要去选择,我要去搞清楚,我要对得住自己,更要对得住你!

  我唔会后悔我所做概选择,我亦义无返顾同你讲概说话,但系,最重要概,系你肯去接受,肯去改变,我唔知个晚我同你讲概甘甘多野你会唔会记得,但系,真正决定你未来概人,雌你自己!

  所以,唔好再唔开心啦,个D唔系爱情,我地都需要去勇敢面对!

  就等时间去冲淡一切......

  评论这张
 
阅读(65)| 评论(5)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017